Exposició 10 instats – Fam fum i pedres – Barcelona 2010
21 de enero de 2009

Superfícies grans per esculpir en els espais dels seus quadres. Formes acumulades a través dels temps envesteixen entre elles i es manifesten victorioses després ballant sobre les teles de la immortalitat. Explosions en l’espai dels seus desitjos. Sintonitzar afinant els ritmes i melodies sense control ni mesures aparents, a través de la geometria del visible i del no visible. Va poder emmanillar els seus fantasmes i les seves ombres atrapats en el espai-temps per a permetre’ns descobrir la profunditat dels nostres dolors i de les nostres esperances entre el dubte i la creença. La brillantor dels seus quadres il·lumina els nostres rostres en la foscor, on ha estat esculpit en el seu monestir, en els seus forns ancestrals, barrejant la llum amb la intensitat, on res depèn de la il·luminació exterior, com si fos Casals buscant un paradís perdut en les formes i colors, mai trobats perquè realment estan a dins d’ell: a la seva ànima. Entre Casals, els seus quadres i les seves formes existeix un fluït intercanvi de lletres i diàlegs transformats en rimes i poesies que, en el fons, recopilen aquests 10 instants que ens ajuden a trobar-nos a nosaltres mateixos en la pura i simple contemplació de les seves obres. Mowafak Kanfach